top of page

Solist

Johan Wikström

Johan Wikström är uppvuxen i Leksand där han musikaldebuterade som 15-åring i musikalen Godspell där han spelade rollen som Johannes Döpare. Johan är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö.

 

Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere.

 

På Lunds Stadsteater skar han halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Han gjorde operadebuten som Don Bartolo i Skånska Operans uppsättning Barberaren i Sevilla.

 

Andra roller Johan som har gjort är den stenrika magnaten Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och den senaste insatsen på scenen var när han återvände till musikalen Guys and Dolls på Kristianstad teater i rollen som Nathan Detriot.

 

Förutom musikalscenen har Johan varit flitigt anlitad i konsertsammanhang både i kyrkans arrangemang och på små och stora scener. Wallanderfilmen Hämnden och Camilla Läckbergs Predikanten för SVT är ett par av hans insatser framför kameran.

KONTAKT

Set The Stage - Entertainment

Creandia AB

S:t Pauli Kyrkogata 14, 211 49 Malmö

+46 739 69 36 36

info@setthestage.se

Set the Stage - Entertainment är en del av Creandia Event & Kommunikation

Med bidrag från Kulturrådet

bottom of page